mardi 29 octobre 2013

Confituur van peren, karamel, saffraan en okkernoten


Benodigdheden
1.300 kg peren of 1 kg vruchtvlees
5 draadjes van saffraan
200 g grof gemalen okkernoten
500 g gries of kristalsuiker
300 g gries of kristal suiker voor de karamel
3 cL water voor de karamel
40 cL water voor de karamel te blussen
sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Werkwijze
Was de peren vierendeel en schil ze, verwijder kroontjes en klokhuizen. . Elke geschilde peer in azijnwater onderdompelen, dit om het vruchtvlees niet te verkleuren.
De stukken peer in kleine blokjes versnijden, besprenkel met het sap van de citroen, ze ter zijde houden.
Maak een karamel met 300 g suiker en 3 cL water, als de karamel amberkleurig is blussen met 40 cL water.
Breng de blokjes peer, gebluste karamel en suiker over in de confituurkookpot. Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg de draadjes van saffraan er aan toe, meng alles.
Gedurende 6 min op een hoog vuur aan de kook houden, regelmatig roeren.
De grof gemalen okkernoten aan toevoegen, meng opnieuw, breng nog 1 min aan de kook.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, laat terug 2 min doorkoken.

In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire