dimanche 20 octobre 2013

Confituur van kaki’s, gember en specerijen


Benodigdheden
1 kg rijpe kaki’s
750 g  gries of kristalsuiker
De zaadjes van een stukje (2cm) vanillepeul
4 kruidnagelen
5 g geraspte verse gember
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
“Monder” dompel de kaki’s 10 s in sudderend water, nadien in koud water laten schrikken.
Ontdoe de kaki’s van het buitenste “vel”, ook van het volgende dikkere omhulsel.
Snij ze in stukjes of ze pureren breng deze over in de confituurkookpot, voeg de suiker en het sap van de citroen aan toe.
Meng alles voorzichtig, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er de geraspte gember en specerijen aan toe, meng alles goed, breng  terug gedurende 6 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min doorkoken.


In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire