mercredi 16 octobre 2013

Confit van witte uien, gedroogde abrikozen, gember, vanille en witte wijn


Benodigdheden
1.200 kg witte uien of 1 kg gepelde ajuin
500 g gries of kristal suiker
250 g gedroogde abrikozen
De zaadjes van een 1/2vanillepeul
15 g geraspte gember
500 g ( 5 dL) witte droge wijn

Bereiding
De uien pellen, de gember schillen. Snij de uien met de robot in zeer fijne schijfjes en rasp de gember.
Snijdt de abrikozen in kleine stukjes, ter zijde houden.
Stoom de uien gedurende 10 min. Eenmaal de uien gestoomd deze overbrengen in een inox kookpot en niet in een koperen pot.
Voeg er alle andere ingrediënten aan toe. Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen. Breng. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren, de wijn volledig laten verdampen.

In potten overbrengen

Heel lekker bij ganzenleverpastei foie doie of pastei van gevogelte of patrijs

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire