jeudi 24 octobre 2013

Confit van rode uien, gember, specerijen en rode wijn


Benodigdheden
1.200 kg rode uien of 1 kg gepelde ajuin 
500 g gries of kristal suiker
15 g geraspte gember
2 g (1 mespunt) kaneelpoeder
2 g (1 mespunt) fijn gestampte Jamaaicaanse peper
500 g (5 dL) rode wijn

Bereiding
De uien pellen, de gember schillen. Snij de uien met de robot in zeer fijne schijfjes en rasp de gember.
Stoom de uien gedurende 10 min, eenmaal de uien gestoomd deze overbrengen in een inox kookpot en niet in een koperen pot.
Voeg er alle andere ingrediënten aan toe. Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen. Breng. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren, de wijn volledig laten verdampen.

In potten overbrengen

Heel lekker bij eendenleverpastei “foie de canard” of pastei van wild of boerepastei

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire