mercredi 16 octobre 2013

Confituur van venkel en zaden van roomse kervel “Myrrhis odorata”

Myrrhis odorata
Benodigdheden
1.200 kg. Venkelknollen of 1kg bruikbare venkel
200 gr (2 dL) water
800 g gries of kristalsuiker
10 g fijngestampte zaadjes van roomse kervel (jonge groene zaadjes)
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Spoel de venkelknollen in fris water. Laat ze uitdruipen of droog ze af
Verwijder de twijgjes,behoud juist de knollen, vierendeel ze en snijd het harde gedeelte er uit, snijdt ze in kleine blokjes, stoom ze tot ze zacht zijn. Giet 2 dL water in de confituurkookpot, voeg er de gestoomde venkel, suiker, citroensap en de fijngestampte roomse kervelzaadjes aan toe.
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker te smelten.
Breng gedurende 5 min. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min. doorkoken.

In potten overbrengen, 

1 commentaire:

  1. Kan je de zaadjes van roomse kervel vervangen door kervel? Welke hoeveelheid?
    Dankjewel

    RépondreSupprimer