vendredi 4 octobre 2013

Een handvol mirabellen en de laatste rabarberstengels

Confituur van mirabellen en sap van rabarber

Bendigdheden
1 kg mirabellen of 700 g vruchtvlees
600 g rabarber of 300 g sap
800 g gries of kristalsuiker
1 sap van citroen
2 g agar-agar

Bereiding
Spoel voorzichtig de mirabellen in fris water. Laat ze uitdruipen of droog ze af. Verwijder het steeltje, en ontpit de mirabellen, Spoel de rabarber in fris water en snijdt in stukken. Breng die over in de sapcentrifuge, vang het sap op
Breng de mirabellen over in de confituurkookpot , voeg er de suiker, rabarber en citroensap aan toe.
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 9 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan. Als de confituur niet de gewenste dikte heeft voeg er 2 g agar-agar aan toe. Laat nog 2 min doorkoken.

In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire