mercredi 2 octobre 2013

Gelei van meloen


Ingrediënten 
1,500 kg rijpe smaakvolle meloenen, of 1 liter sap
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 2 citroenen
8 g agar-agar

Bereiding
Spoel de meloenen in fris water. Laat ze uitdruipen of droog ze af. Schil en ontpit de meloenen , Breng het vruchtvlees over in de sapcentrifuge, vang het sap op en filter het in een vooraf natgemaakte neteldoek. Breng het gefilterde sap van de meloenen en citroenen over in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe. Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 5 min. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min. doorkoken.  

In potten overbrengen...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire