mercredi 2 octobre 2013

Confituur van witte perziken met een oosterse toets


Benodigdheden
1,300 kg Witte perziken of 1 kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
Een handvol gedroogde hibiscusbloemen (wordt gebruikt voor thee)
50 cL water
2 steranijsjes
7 kruidnagelen
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Breng het water op kookpunt, laat de hibiscus 15 min trekken, filteren en de bloempjes weggooien.
“Monder” dompel de perziken 10 s in sudderend water, nadien in koud water om ze te laten schrikken. Ontdoe de perziken van hun “vel” en ze ontpitten. Snij ze in “brunoises” (kleine blokjes); breng deze over in de confituurkookpot, voeg er de suiker, het sap van de citroen, en het treksel van de hibiscus er aan toe. Meng alles voorzichtig, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen. Voeg er de specerijen aan toe. Breng gedurende 8 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min doorkoken. 

In potten overbrengen...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire